//tylia//
lost world of tambun!

Tuesday, May 9 @ 5:26 AM | 0 Comment [s]

Hellooooooo haii guys!! I got something to share with. last Saturday me and Alan had a small trips. Not really a trip tapi I anggap tu trip lah hee. I pergi Lost World of Tambun!! Seriously I really really want to go since I tengok nabil pergi sana untuk wow bersama genki tu hahahaha sebab macam best dia bukan je ada air theme park tapi siap ada mini zoo!!! I love zoo! I am fan of animals. I love animals. So nak dijadikan cerita,,,,

Sebelum ni Alan ada ajak pergi tambun tapi memandangkan I tak kerja I tkde duit so I buat tktahu jelah tunggu I kerja baru boleh pi. Know what after one month dia cakap tu I tengah kemas rumah dah penat semua tetiba I dapat whatsapp dia hantar gambar tiket tambun tu OMOO really b!! I’m so happy and I can’t stop smiling! Aahh I love Alan so much serious happy. Dia ni full of surprises kalau nk tahu. Hahahaha  masa tu awal bulan 4 and yang kami pegi tengah bulan 5 sebab time tu dia busy I pun busy dngan family abang akak balik rumah. So ada masa tu we decide nk pegi hari sabtu. Dia pun keluar IKBN tdor kt rumah kawan dia. Act kalau awak semua nk tahu rumah dia t negeri Sembilan. Kalau dia nk jalan jalan area perak ni dia tidor rumah kawan kawan dia. Ha I cakap kt dia I naik bas je ke sana tnak dia ulang alik amik I pulak kan. So pagi tu I pegi naik bas sampai sana suruh dia amik. Sampai je dia time tu I wore black shirt black shawl dgn blue jeans. Dia sampai dia pun pakai baju hitam macam i. I is cair uollssssss. Terserlah kecomelan dan kehandsomeman dia tu. I love you hahahahaaha cute sangat. Sorry I terlalu admire dia. HAHAHAHA

Then pergi  bfast kt amanjaya tu. Ada kedai mamak makan lah kejap. Dah pukul 1030 cmtu kami gerak pi tambun. Im sooooooo excited!! Sampai je nk masuk gate tu I baca rules dia kena pakai pakaian swimming. Kalau tknak pakai baju jersi seluar kena kainn getah kalau kain macam sluar track tut k boleh. Nasib baik malam tu Alan pesan bawak baju jersi siap siap. I ingat pakai tshirt biasa boleh tapi tak. Kena beli lain. Dalam tambun tu ada jaul baju kain jersi tapi mahal. I tknak bazirkan duit Alan so keluar balik pegi mall cari baju seluar. Baju jersi I bawak tapi tngan pendek. Patu Alan kata bagi dia pakai so cari untuk I seluar dgn baju. Dekat area tambun tu ada giant kami singgah situ cari. Tak ade weh seluar legging. Tanya akak promoter tu dia faham dah kalau orang dtg sini cari seluar or baju fit mesti nk masuk tambun hahaha so dia tolong carikan baju. Ok baju jersi ada dah not really jersi dia macam kain lembut tapi tk cantik. Hahahaha i tenagh kelam kabut pun still nk cari yang cantik. Tapi takpelah Tanya akak tu ada seluar fit tak utk laki dan pempuan akak tu kata takde tk amik stok. Then fikir jap decide pergi pasarayaku dekat area situ jugak. Nasib baik ada!! Jersi tangan panjang pun ada. Beli baju dua seluar I satu tapi seluar fit utk laki tkde takpelah buat tktahu jelah pakai masuk. Dah settle semua masuk balik tukar baju and yayy macam I biasa I still excited mandiiiiiiiiiiiiiii happy happy


Alan ajak pusing pusing theme park tu so pegi lah ada mini zoo! I memang  nk sangat masuk ajak and dia pun paham I suka pegi zoo hahaha dia pun masuk lah tengok. Tahu tak kt zoo ni kebanyakkan tkdak kt zoo tepen. Binatang dia. Ada sangkar ular. Gila tk masuk tengok rugi kot I ajak Alan dia taknakkkkk!! AHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA  RUPANYA DIA TAKUT ULAR!!! Ya ampun ayanggg hahahahahahahaa I taktahu pun all this while. I siap pujuk lagi buat muka seposen tapi dia still taknak. Hahahahaha so I pergi lah sorang. I cari ular takde kt kayu kayu tu tengok kt corner bawah cermin tuuuudiaaaaaa besaqqqqqqqq gila kot! Ular sawa rasanya. I tk sempat nk baca detail dia kt tepi tu excited punya pasal. I nmpak ular tu I terkejut siap buat suara “woh!!” terpandang tepi ada mamat ni gelak tengok I punya terkejut tu hahahahaa I pi kt Alan tahu tak dia tengok binatang apa? HAMSTER! Hahahahahahaa dasar penakut. I ajak dia masuk dalam nk share I punya terkejut tu tapi dia still taknak weh sedihh hahahaha I excited sorang sorang je tengok ular. I pun takut ular tapi setakat tengok kt dalam sangkar dia I berani lagi lah kalau nk try pegang ke apa memang tk lah tapi si Alan n ink tengok pun dia tknak. Katanya geli bukan takut. Hahahahaa poyo je padahal takut jugak. Patu beralih ke binatang lain pulak. So kt hujung jalan ni ada pintu gerbang and kt dalam dia macam hutan. I nak masuk tapi baru sekerat jalan Alan tarik tangan tknak masuk. Lah dah kenapa ni patu dia cakap “tu ada ular lah tkyah la” i tk nmpak pun ular I pegi la lagi dekat tapi dia tarik cakap jangan. Hahahaha I cakap tkde ape lah bukan ular lah I tarik dia masuk tengok dekat dekat memang ular hahahahahahaha terus ajak tarik keluar. I kecewa sikit lah sebab nk tengok smpai hujung habis tapi dah dia ni takut sangat patah la balik.dah round satu zoo tu pegi mandi balikkkk berendam naik gelongsor. Ada tiga gelongsor, dua tu gelap satu lagi terbukak, I nk sangat masuk yg gelap tu tapi dia nak yg terbukak tapi dia kata takpelah ikut sayang lah. Naik atas pelampung I duk depan dia duk belakang lepas je org tu tolak ffuhhhh menjerit tk henti I HAHAHAHAHAHAHA dalam dia memang gelap ya amat I tk bukak mata lgsung Cuma bukak mulut je nk jerit hahahahahaha yela mana tk nya, tang kona tu dia zzup terus tekejut memang jerit lah bising suara I je yg si Alan ni duk gelak pulak hahahahahaha vooomm! Laju je turun hahahahaha repeat balik naik gelongsor yg terbukak tu. Kali  ni I tk jerit sngat hahahaha then naik gelongsor yg macam U tu. Yang tu I jerit. Laju nk mampus hahahahahaahaha nasib baik tk terpelanting je tau. 


Then pi berendam balik kt kolam besar tu duk rest jap Alan ajak keluar dah alaaaaa tk puas lagi sebenarnyaa tapi sebab pikir I nak balik naik bas lagi takut bas tkde keluar lahh. I masuk pukul 1230 keluar pukul 330. Tapi rasa macam dh lama sangat mandi. Then tukar baju semua pg makan kt mcd. Sembang2 dah pukul 6. Dia pun hntar I kt amanjaya cari bas pukul 730. Tunggu bas dengan dia tapi I sedih sebab dh nak balik. Rasa macam tknak balik je huhu I pun naik bas tengok dia tepi tingkap tunggu bas jalan dah lah time tu hujan. Drama sangat chuolls hahahhaaha bas pun jalan I tido sampai kt tepen. Patu abah amik balik rumah rest.. sampai je rumah terus  rindu. Ha cane hahahahaaha I really enjoyed that day. Thanks so much kt Alan sebab fulfill kehendak i. I love him. Really love.




Older Post
The Owner

hi all

/tylia/


Navigations!

Diary About Stuff Site


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : tyliakma

Best View at GOOGLE CHROME!